Veel Gestelde Vragen

Waarom zijn jullie Yurts zo Goedkoop?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag! Ja, inderdaad, we zijn veel goedkoper dan vele of de meeste yurt invoerders! Zijn onze yurts dan van mindere kwaliteit?
Neen, helemaal niet! Worden de mensen in Mongolië uitgebuit, neen, ook niet! Even op een rijtje:

– De werkers verdienen een loon dat boven het minimumloon ligt (we hebben inzage in de betalingen door de fabricant)
– Het hout komt van beheerde bossen en bomen worden dus ook opnieuw geplant om te groeien tot ze weer voor hout kunnen gebruikt worden
– De verf komt niet uit China…
– Mindere kwaliteit? Integendeel, onze yurten hebben ongeveer dezelfde of juist dezelfde kwaliteit als van anderen die ze veel duurder verkopen.

Waar zit dan het verschil? Het grootste verschil zit hem in de winstname! We zijn namelijk niet afhankelijk van de verkoop van yurten om te kunnen leven en hebben nog andere jobs of inkomsten. We werken dus met zeer kleine winstmarges en die geven we door aan onze klanten! Verder werken we ook zo efficient mogelijk met een minimum aan kosten, we leveren ook basiskits waar de klanten dan zelf kunnen kiezen wat ze willen doen naargelang hun budget.

Enkele of Dubbele Isolatie voor de Yurt?

Afhankelijk van het gebruik, maar over het algemeen raden we dubbele isolatie aan (wol vilt). Je zal niet alleen minder moeten stoken met de kachel, maar de temperatuur zal constanter blijven. Een yurt heeft de neiging om snel op te warmen (vandaar dat een kleine kachel aangewezen is), maar daarna koelt die ook snel af. Dubbele isolatie zal het klimaat binnen ook aangenamer maken doordat je ook minder koudegevoel via ‘stralingskoude’ zal hebben.

Als je twijfelt of een beperkt budget hebt, kan je ook steeds beginnen met een enkele isolatie vilt laag en later een tweede laag vilt er op leggen. Wachten op de winter en dan kan je zien of het voor jou voldoende is of niet. Maar ook in de zomer zal een dubbele laag haar diensten kunnen bewijzen! Men vraagt ons wel eens wat we voor Spanje aanraden, net hetzelfde: dubbele laag (niet voor niets dragen de nomaden in woestijnen wollen kleding), hoe beter de isolatie (met verluchting), hoe beter tegen extreme warmte beschermd wordt.

Is de Vloer inbegrepen in de Prijs?

Nee, we hebben scherpe prijzen, maar verkopen geen witte producten hé!  We kunnen wel vloeren maken, maar tot nog toe heeft 90% van de klanten zelf voor een bodem gezorgd (komt natuurlijk goedkoper uit als je handig bent of iemand kent die zich niet (te veel) op de vingers klopt met de hamer).

We kunnen uiteraard wel bodems leveren: in stukken zodoende ze vervoerd kunnen worden, met of zonder isolatie…

Is Isolatie voor de Vloer nodig?

Neen (je kan ook tapijten leggen bvb, dat zal ook een beetje helpen), maar als je het hele jaar door gebruik wilt maken van de yurt lijkt ons dit helemaal geen overboden luxe. Meer dan één keer hebben we al gehoord dat de klanten achteraf spijt hebben dat ze die niet geïsoleerd hebben. Ja, daar sta je dan, je mag dan weer alles uiteen halen, yurt en misschien ook nog de bestaande vloer…  Het is een kleine meerkost en meer werk. Welk materiaal? Contacteer ons!

Is het Gers of Yurts?

Yurts is eigenlijk de russische benaming van Turkse afkomst. Ger is de benaming gegeven door de Mongolen en wilt zeggen ‘Thuis’. In een yurt voel je je ook meteen ‘thuis’ de ronde vorm is een unieke ervaring die je niet kan hebben in onze traditionele vierkante constructies (je hebt nu eenmaal niet veel vierkanten in de natuur…).

 

Heb je nog vragen?  Contact